« Terug

Waarom is sportveldonderhoud belangrijk?

depeinder_voetbalveld.jpg16 jul

Sportveldonderhoud is complex. Daarom is het verstandig met een partij in zee te gaan die precies weet wat er gebeuren moet, zodat speelkwaliteit en veiligheid gewaarborgd blijven. Het is een fijne bijkomstigheid als deze partij ook weet hoe er kosten bespaard kunnen worden. Bij de Peinder kunnen we dit voor zowel kunstgras als natuurgras realiseren.

Speelkwaliteit en veiligheid bij kunstgras

De speelkwaliteit van een kunstgras sportveld behouden we bijvoorbeeld door ervoor te zorgen dat het direct na een regenbui betreden kan worden en dat de schokabsorbtie optimaal blijft. Dit kunnen we realiseren met goede drainage, zodat het water gemakkelijk weg kan stromen en met goed onderhoud. Om een kunstgras sportveld veilig te houden en te zorgen voor minimale slijtage letten we erop dat de infill egaal blijft. In het blog Levensduur kunstgras sportveld verlengen? Tips voor het onderhoud kunt u hier meer over lezen.

Een nieuw sportveld kost uiteindelijk veel meer geld dan sportveldonderhoud.

Neem contact met ons op

Speelkwaliteit en veiligheid bij natuurgras

De speelkwaliteit van een natuurgras sportveld kunnen we behouden door de lengte van het gras, de groei van het gras en de dichtheid van de grond in de gaten te houden. Ook moet er aandacht worden besteed aan de grond op gebied van voeding, lucht, dichtheid en waterdoorlaatbaarheid. Struikelen over pollen, molshopen, takken en steentjes kan ongelukken en blessures veroorzaken. Deze schade en obstakels dienen te worden hersteld en/of verwijderd. “Het is belangrijk de speelschade, zoals gaten en losliggende pollen door slidings, wekelijks te herstellen. Zo blijft het veilig om op het natuurgras sportveld te spelen en krijgen onkruiden minder kans”, aldus Patrick de Peinder, mede-eigenaar van De Peinder.   

Met sportveldonderhoud kosten besparen

Als je alle werkzaamheden rondom sportveldonderhoud zorgvuldig en met regelmaat laat uitvoeren, gaat het grasveld extra lang mee en bespaar je grote kosten. Als bepaalde onderhoudswerkzaamheden om financiële redenen niet worden gedaan, kunnen er allerlei problemen ontstaan waardoor u op de lange termijn veel duurder uit bent. Patrick: “Een nieuw sportveld kost uiteindelijk veel meer geld dan sportveldonderhoud.”

Meer weten over sportveldonderhoud?

Wilt u meer weten over sportveldonderhoud? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers kunnen u alles vertellen over de machines en onze onder onderhoudswerkzaamheden.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven