« Terug

Onderhoud sportvelden van natuurgras. Dit komt er allemaal bij kijken

depeinder_grasmaaien.png21 mei

Balsporten en atletiek zijn leuk om te beoefenen. Om het leuk te houden is het van belang om het sportveld goed te onderhouden. De Peinder is gespecialiseerd in de aanleg en het onderhoud van sportvelden. Heeft u een natuurgras sportveld? In dit blog leggen we uit wat er allemaal voor onderhoudswerkzaamheden bij komen kijken.

Optimaal bespeelbaar

“De wens van de klant staat bij ons voorop. Wil hij of zij dat het gras groener is, dat de speelduur wordt verhoogd of dat er na een regenbui zo snel mogelijk op gespeeld kan worden? Wij maken het mogelijk”, aldus Patrick de Peinder, mede-eigenaar van de Peinder. “Het onderhoud van natuurgras sportvelden is niet standaard. Elk sportveld heeft een andere ligging, bodemstructuur, begroeiing, grasbezetting, bespelingsintensiteit en ga zo maar door. Om het sportveld optimaal speelbaar te houden moeten we dus maatwerk leveren.”

Door precies te weten wat zich in de grond bevindt, kunnen wij de bemesting en andere onderhoudswerkzaamheden nauwkeurig uitvoeren.

Neem contact met ons op

Onderhoud sportveld en controle

Het is belangrijk kennis te hebben van de vochtigheid van de grasmat, hoe en waarmee te maaien en losgeraakte pollen (speelschade) terug te stoppen. Doordat wij beschikken over veel vakkundige mensen en de juiste machines is het mogelijk dit aan ons uit te besteden.

Verder is het van belang wekelijks overleg te hebben over de staat van het gras en controles uit te voeren. Wordt het sportveld geteisterd door mollen, engerlingen of onkruid? Is de afwatering van het sportveld nog goed? Is er extra bemesting nodig? Is er genoeg bodemleven om het gras te laten groeien? Zijn de verhoudingen van de grond nog in evenwicht?

“Grond bestaat uit zoveel procent korrel/mineralen, lucht, vocht en voeding. Als deze verhoudingen verstoord zijn, willen de wortels van het gras niet goed groeien”, aldus Patrick. “Als de klant dat wenst controleren wij periodiek of de verhoudingen nog kloppen door een monster te nemen en dit te laten onderzoeken in een laboratorium. Aan de hand van deze uitslag voeren we onderhoudswerkzaamheden uit en wordt er een bemestingsadvies schema opgesteld.”

Uitzonderlijke werkwijze

In de afgelopen decennia is gebleken dat de groei van de grasmat vooral werd gestimuleerd door het gebruik van meststoffen te vermeerderen. Uiteindelijk blijkt door deze benadering de bodem als geheel minder gezond te worden. Het bodemleven vermindert en de opname van voedingsstoffen verslechtert, waardoor weer meer meststoffen geadviseerd worden. Dit is niet de weg die De Peinder voorstaat.

De Peinder staat een andere werkwijze voor: bemonstering en analyse door een onafhankelijk laboratorium. Op basis van deze analyses wordt onafhankelijk advies gegeven dat verder gaat dan alleen de nutriënten behoefte, er wordt vooral gekeken naar de mineralen. Hierbij wordt speciaal gelet op hoe de bodem ‘gezonder’ gemaakt kan worden.

Meer weten over natuurgras sportveld onderhoud?

Wilt u meer weten over het onderhoud van een natuurgras sportveld? Neem vooral contact met ons op per telefoon, per e-mail of via het invulformulier op de website. We vertellen u graag meer. Ook kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen zodat u een goed beeld krijgt van al onze onderhoudswerkzaamheden.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven