« Terug

Onderhoud van kunstgras sportvelden doe je samen

depeinder_blog_sportveldonderhoud2.jpg29 jan

Heeft u een sportveld van kunstgras? Dan is het belangrijk dit regelmatig te onderhouden om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Bij De Peinder leggen we onder andere sportvelden van kunstgras aan en we onderhouden het op een kwalitatief hoogwaardige en duurzame werkwijze. “We stemmen af met onze klanten hoe ver we gaan in het onderhoud. Blijft het bij groot onderhoud of voeren we ook het dagelijks en periodiek onderhoud uit?”, aldus Patrick de Peinder, mede-eigenaar van De Peinder.

Als we samen met de klant het sportveld onderhouden, kan de levensduur van de grasmat aanzienlijk verlengd worden.

Sportveldonderhoud

Wij realiseren onderhoud van kunstgras sportvelden voor diverse particulieren, sportclubs en gemeentes door heel Nederland. Zowel de klant als wijzelf zijn verantwoordelijk voor het onderhoud. Zo vragen we de klant onder andere om met een bladblazer blaadjes en takjes te verwijderen. Ingetrapte kauwgom en andere plakkerig vuil kunnen ze verwijderen met de door ons geadviseerde reinigingsmiddelen.

“Als we samen met de klant het sportveld onderhouden, kan de levensduur van de grasmat aanzienlijk verlengd worden”, aldus Patrick. Heeft de klant geen gelegenheid om het kunstgrasveld te onderhouden? Dat is geen probleem. Wij kunnen wekelijks een medewerker sturen.

Periodiek en specialistisch onderhoud

Naast het kleine dagelijkse onderhoud zijn er nog 2 vormen van onderhoud: het periodieke onderhoud en het specialistische onderhoud. Het periodieke onderhoud bij kunstgras sportvelden betreft bijvoorbeeld de drainage. Deze moet regelmatig gecontroleerd worden en indien nodig doorgespoten worden. Een voorbeeld van een bewerking bij het specialistisch onderhoud is het minimaal eenmaal per jaar vezelresten, fijnstof en ander vuil uit de toplaag verwijderen.

Neem contact met ons op

Offerte op maat

Vanwege het feit dat sportveldonderhoud maatwerk is, geven we advies op maat. Ook maken we de offerte op maat. Hierop staat de opdracht met een vermelding in welke periode de klant het onderhoud het liefst uitgevoerd ziet worden. Is hij akkoord? Dan plannen we de onderhoudswerkzaamheden in. Voor de daadwerkelijke uitvoering wordt overigens altijd naar de weersomstandigheden gekeken. Patrick: “Voor het periodiek en specialistisch onderhoud van sportvelden sturen we altijd onze eigen vakkundige mensen naar de klanten met onze specialistische machines.”

Meer weten over sportveldonderhoud?

Naast kunstgras sportvelden zijn we gespecialiseerd in het aanleggen en onderhouden van natuurgras sportvelden. Ook hierbij werken we nauw samen met de klant. Wilt u meer weten over sportveldonderhoud? Neem dan vooral vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag meer over onze manier van werken. U kunt ons bereiken per telefoon, per e-mail of via het contactformulier op de website.

Neem contact met ons op

« Terug

Scroll naar boven