« Terug

Deze sportvelden worden onderhouden met steenmeel

DePeinder_Deze sportvelden worden onderhouden met steenmeel_3.jpg20 jul

Steenmeel komt uit bergachtige gebieden in onder andere Duitsland of Italië. Het is haast onbeperkt verkrijgbaar en bevat veel gezonde mineralen die de bodem vruchtbaarder kunnen maken. De Peinder onderhoudt een aantal Nederlandse sportvelden met steenmeel, als een duurzame, milieuvriendelijke oplossing voor de verbetering of instandhouding van een gezonde bodem. Een deel van de sportvelden in de gemeente Velsen wordt nu al vier jaar voorzien van steenmeel. 

Timo: “Het gaat zo goed met de velden dat het ernaar uitziet dat de sportvelden minder vaak moeten worden gerenoveerd dan normaal gesproken gangbaar is.

Neem contact op

Onderhoud van sportvelden en de Peinder

De Peinder is gevestigd in Hazerswoude. Een dorp in de buurt van Alphen aan den Rijn en Zoetermeer. Het bedrijf houdt zich bezig met grond-, weg-, waterbouw. De aanleg en het onderhoud van sportvelden is één van hun hoofdwerkzaamheden. Natuurgrassportvelden onderhouden ze sinds vier jaar met steenmeel. Timo Laan is de leider van dit project. “Wij hebben met gesteentemeel aantoonbaar goede resultaten bereikt en dragen deze ervaring, samen met onze partners Carpay Advies en Geobioloog graag uit naar andere sportveldenbeheerders.”

Toename bespelingsintensiteit

Tot nu toe is de gemeente Velsen tevreden over het gebruik van steenmeel. De Peinder onderhoudt voor hen 26 sportvelden. Timo is zeer positief over dit project: “Het gaat zo goed met de velden dat het ernaar uitziet dat de sportvelden  minder vaak  moeten worden gerenoveerd dan normaal gesproken gangbaar is. De bespelingsintensiteit is flink toegenomen door de gezondere bodem en het gezondere gras”.

Neem contact op

Duurzame bodemverbeteraar

De andere sportvelden die De Peinder onderhoudt liggen in het nabij gelegen Benthuizen, Leiderdorp, Ouderkerk aan den IJssel en Gouda. Het bedrijf maakt gebruik van eigen materieel voor het onderhoud. In verband met de korte, intensieve grootonderhoudsperiode beperken ze zich tot geringe transportafstanden. Daarom willen ze zoveel mogelijk sportvelden in de omgeving onderhouden. Timo: “We proberen het gebruik van gesteentemeel zo goed mogelijk te promoten zodat bedrijven in andere delen van Nederland ook sportvelden gaan onderhouden met deze duurzame bodemverbeteraar.”

Neem contact op

« Terug

Scroll naar boven