« Terug

Interview met Henk Rozendaal: “Sportveldonderhoud is precisiewerk, daarom blijft het uitdagend”

DePeinder_Interviews2_Blog1Foto1.jpg21 dec

Henk Rozendaal is al 40 jaar dagelijks te vinden op sportvelden door heel Nederland en België. Nog steeds heeft hij het erg naar zijn zin. “Sportveldaanleg en -onderhoud is precisiewerk, bijna tot op de millimeter nauwkeurig. Daarom blijft het werk uitdagend”, zegt hij. Sinds 6 jaar doet hij dit werk voor De Peinder. “De samenwerking met collega’s verloopt goed. We verzetten veel werk met elkaar.”

Vragen? Neem contact op

DePeinder_Interviews2_Blog1Foto2.jpg

“Ik krijg veel vrijheid”

Tijdens het interview werkt hij met collega’s aan een grote tennisbaanrenovatie in Overveen.  Ze halen de oude baan eruit en leggen 2 nieuwe, gravel tennisbanen aan en verplaatsen een deel van het park met een verhoogde uitbreiding. Henk is de meewerkend voorman. “Ik vind mijn taak erg fijn. Ik krijg veel vrijheid en zet het project naar mijn eigen hand, maar ik overleg natuurlijk altijd met de planning. Daar houd ik van. Ik ben het aanspreekpunt, regel alles en werk ook mee. Zo heb ik met mijn collega Gerard de zware betonnen keerwanden geplaatst langs de gravelbaan. Die wegen wel 3,5 ton per stuk, maar ze staan nu allemaal waterpas. Verder heb ik op mijn knieën de onderbouw helemaal glad en waterpas gemaakt. Aan de randen van de tennisbaan hebben we goten geplaatst, zodat het water van de toplaag goed kan wegstromen. Ook wordt de opbouw gekeurd door een onafhankelijk bureau, om de kwaliteit te waarborgen. Al met al zullen we 2 maanden bezig zijn met dit project.”

“Ik blijf hiermee doorgaan tot aan mijn pensioen”

“Ik ben trots op vrijwel alle projecten die we realiseren. Er komt zoveel bij kijken! Ik geniet het meest van mijn werk als ik aan het eind van de dag kan zeggen: ‘Zo, we hebben weer veel werk verzet en het is allemaal netjes verlopen.’ En van complimenten van klanten word ik ook erg blij.” Henk wil de komende jaren zeker blijven doorgaan met zijn werk. “Tot aan mijn pensioen zal ik nog steeds veel dagen op sportvelden doorbrengen.”

Vragen? Neem contact op

« Terug

Scroll naar boven